Ειδική συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Απριλίου 2025, στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Βαγγελάκου.

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκε ο συντονισμός των δράσεων, καθώς και οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και προγραμματιστεί προκειμένου να ζήσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους καθαρισμούς των οικόπεδων, στην ενημέρωση των δημοτών και τον ρόλο που θα παίξουν σε αυτή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καθώς και ο συντονισμός για την καλύτερη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Σκαλαβενίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Βαρβαρέσος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας Γιούλη Τράπαλη, ο Διοικητής των Π.Υ. Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θεόδωρος Λεβέντης, ο Δασάρχης Αμαλιάδας Βασίλης Μποβολέτης, η Αναπλ. Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Αθανασία Ράλλη, οι Διοικητές των Α.Τ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Βουπρασίας, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωπος  του Λιμενικού Σώματος, καθώς και Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου