Ο Πρόεδρος Αμφικτυονίας Επειών γη Λέντζας Ιωάννης ,ο Αντιπρόεδρος Παναγιωτόπουλος Άρης  και ο Γραμματέας Καννής Ευστάθιος γνωστοποιούν την πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού  Συνεδρίου Ηλείας  απο τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με τίτλο"Ελλάδα,μεγάλη Ελλάδα,Ιταλια-Κοινά πολιτιστικά αντιδάνειακαι προκλήσειςστη νέα χιλιετία".

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Λέντζας Ιωάννης αναφέρει:

 

"Αφετηρία πνευματικών ανταλλαγών, κοινών αγώνων επιχειρηματικότητας και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, φιλοδοξεί να αποτελεί ο Ν. Ηλείας , μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες  των τοπικών αρχών για εξωστρεφείς και διεθνείς συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.

Προς αυτό τον σκοπό και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από την ίδρυση της "Αμφικτυονίας Επειών Γη" , τον προσεχή Σεπτέμβριο, ο τόπος μας θα αποτελέσει σημείο συνάντησης Πολιτικών, Ακαδημαϊκών, Θρησκευτικών και Επιχειρηματικών προσωπικοτήτων, από Ελλάδα και Ιταλία. με αφορμή το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο " Ελλάδα, μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία- Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία" , το οποίο συνδιοργανώνεται από το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο και τα μέλη της " Αμφικτυονίας Επειών Γη" που απαρτίζεται από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ανδραβίδας -Κυλλήνης, την Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Βλατάδων και το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα είναι ελεύθερο για το κοινό, ενώ θα συνεπικουρείται από πλήθος πολιτιστικών δρώμενων που θα προβάλλουν τον " Κύκλο της Ζωής" μέσα από τα ήθη και έθιμα της περιοχής.

Εν ευθέτω χρόνω ,θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και των πολιτιστικών δρώμενων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης."