Τα «φώτα» στο Κάστρο Χλεμούτσι Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της διεθνούς τηλεοπτικές σειράς “House of David”

 

Το ιστορικό Κάστρο Χλεμούτσι φιλοξένησε στις 12 και 13 Ιουλίου την κινηματογράφηση της διεθνούς τηλεοπτικές σειράς “House of David”, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το House of David πραγματεύεται την ιστορία του Δαβίδ όπως παρουσιάζεται στην Παλαιά Διαθήκη και την πορεία του από βοσκό σε μαχητή, περιγράφοντας την πτώση του κυβερνόντος οίκου του Σαούλ και την άνοδο του Δαβίδ σε μονάρχη του τότε κράτους του Ισραήλ. Πρόκειται για μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης εμβέλειας, καθώς πρόκειται να προβληθεί στο Amazon prime, online  πλατφόρμα παγκοσμίου βεληνεκούς. Το καστ της σειράς είναι εντυπωσιακό και περιλαμβάνει μια πλειάδα λαμπρών ηθοποιών όπως οι Michael Iskander, Ali Suliman, Ayelet Zurer, Stephen Lang, Martyn Ford, Indy Lewis, Yali Topol Margalith, Ethan Kai, και άλλοι.
Η εταιρεία HOUSE OF DAVID Ι.Κ.Ε., θυγατρική της εταιρείας Argonauts Productions που δραστηριοποιείται στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, έχει αναλάβει την παραγωγή της κινηματογράφησης της πρώτης και δεύτερης σεζόν της Καναδικής σειράς House of David που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα . Η παραγωγή έχει την υποστήριξη Athens Film Office και του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Πρόκειται για μεγάλης σημασίας προβολή του ιστορικού μνημείου και συνολικά του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης που διαθέτει σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα.  Άλλωστε, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στοχεύει συνεχώς στην εξωστρέφεια. Η πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων παραγωγών στην περιοχή ενισχύει την εξωστρέφεια και προσελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.
Μάλιστα η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Κακαλέτρη παραβρέθηκε στο Κάστρο Χλεμούτσι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην επίσημη επικοινωνία της με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης η εταιρία παραγωγής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας τιμή να μας φιλοξενεί ο ιστορικός αυτός χώρος και το χωριό του Κάστρου που έχει αγκαλιάσει το συνεργείο και τους ανθρώπους μας. Ελπίζουμε να μας δοθεί ξανά η δυνατότητα στις επόμενες season της σειράς μας να έρθουμε και να κινηματογραφήσουμε στον όμορφο τόπο σας».